Bars and Restaurants · lifestyle · wine

Monplaisir, London, United Kingdom

LONDON’S OLDEST FRENCH RESTAURANT

> Monplaisir

Brilliant Friday night out, where we ended up in the London’s oldest french restaurant. The decoration is just amazing, and to be fair, prices are fair too.

I am always a bit suspicious to eat French food abroad, but this time, I was impressed.
And the wine list is a very good one.

We ended up (or I did) choosing the wine,and we went for a nice Madiran. Because it goes well with out meat and, just because I like it a lot!

madiran

>Madiran Domaine Berthoumieu 2012

Tannat for 90 % and 10 % of famous Cab Sauv

Well balanced, Dark red wine, still young for Madiran but quite great to drink now to be honest. Spices and some white flowers on the nose, dark fruits. And on the mouth, a great powerful wine, with dark cherry, even cooked plums.

For a quick information about Madiran, it is a wine from South Ouest France, Gascony, and produced around the village of Madiran. Quite a small area, that gives wines pretty powerful, mainly from the Tannat grape varity (remenber Tannat is the grape from this area that was then sent to Uruguay ), and the Cabernets.

We add some beef on sauce, perfect choice with this wine (or the other way around).

 

LONDON’S OLDEST FRENCH RESTAURANT

> Monplaisir

Super soirée de vendredi, où nous avons terminé dans le restaurant Français le plus vieux de Londres. La décoration était fantastique, et pour être juste, les prix aussi.

Je suis toujours un peu suspicieuse des restaurants français hors de France, mais cette fois ci j’ai été impressionnée. Et … la liste des vins, très très bonne.

Nous avons terminé, (ou plutôt j’ai) par choisir un vin et ce fut : un Madiran. Parce que cela va très bien avec notre viande, mais aussi, simplement parce que j’aime beaucoup ça!

madiran

>Madiran Domaine Berthoumieu 2012

Tannat pour 90 % et 10 % de Cabernet Sauvignon

Bien équilibré, un vin rouge foncé, assez jeune encore pour un Madiran, mais facile à boire maintenant pour être honnête. Des épices, et quelques notes de fleurs blanches avec également des fruits noirs. En bouche, un vin puissant avec des notes de cerises noires, et même de prunes cuites.

Une rapide information à propos de Madiran, un vin du Sud Ouest de la France, la Gascogne, et produit autour du village de Madiran.  Un petite région, mais les vins  sont très puissants et à partir du cépage Tannat (souvenez vous que le Tannat est le cépage de cette région qui a ensuite été envoyé en Uruguay) et les Cabernets.

Nous avons mangé du boeuf en sauce, et c’était un parfait choix pour ce vin (ou le contraire, un bon vin pour ce plat)

 

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