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Hostellerie de l’Abbaye de la Celle, La Celle en Provence, France

Hostellerie de l’Abbaye de la Celle

While on a business trip, you do not expect such a great restaurant! This time, I have been blessed, the Hostellerie de l’Abbaye de la Celle, nearby Brignoles is an amazing place. Michelin starred restaurant, run by the chef Nicolas Pierantoni, nammed by Alain Ducasse.
The food was perfect, great proportions, great taste, superb wine (we had 4 different during the meal, but I will only talk about 2 of them to be short).

> Abbaye de la Celle

I went for the “à la carte” menu, pretty sure I could not eat the whole menu.

Started with seasonal vegetables with beef ravioles. With a lovely wine to pair, the Red Font du Broc 2011.

20161114_215654  >> Font du Broc

This wine is said to be one of the best Red wine of the Provence. I was so happy to taste this wine, considering the fact that I heard a lot about it, but never had the chance to taste it before.

40% Syrah, 30% mourvèdre, 30% Cabernet Sauvignon.
Powerful and intense, complex wine that goes really well with automn meals

 

Then we carried on with The Chateau VIGNELAURE, my sister called Laure, and getting a wine with her name and Vine on it, is a perfect match!

In appellation Coteaux d’Aix en Provence. >> Vignelaure

Cabernet Sauvignon for 70 %, Syrah 25%, Grenache 5%. Great possibility to age. And we got this wine to taste along with strong seafood. It was perfect.

To summarize, a great restaurant, great food, great wine.

 

 

Hostellerie de l’Abbaye de la Celle

Lors d’un déplacement professionnel,  normalement il n’y a pas de place pour un tel restaurant, et pourtant…
Cette fois ci j’ai été gâtée par l’ Hostellerie de l’Abbaye de la Celle, près de Brignoles et c’est un restaurant fabuleux. étoilé Michelin, conduit par le chef Nicolas Pierantoni, nommé par Alain Ducasse.
La nourriture était parfaite, bonnes proportions, excellente cuisine, superbes vins ( nous avons pu en déguster 4 ce soir là, mais seuls 2 seront mis en avant)  .

> Abbaye de la Celle

J’ai décidé du menu  “à la carte” , persuadée que je ne pourrais pas manger l’intégralité du menu complet.

Très bon début par des légumes de saison, avec des ravioles de boeuf. Avec un très bon vin, un Rouge  Font du Broc 2011.

>> Font du Broc

Ce vin est il semblerait un des meilleurs Rouges de la Provence. J’étais très curieuse et en même temps très contente de enfin le déguster. .

40% Syrah, 30% mourvèdre, 30% Cabernet Sauvignon.
Très fort et intense, complexe également, cela allait tellement bien avec un diner automnal.

Puis, nous avons pu continuer avec le  Chateau VIGNELAURE, le prénom de ma petite soeur avec  Vigne dessus, quel superbe match!

En appellation Coteaux d’Aix en Provence. >> Vignelaure

Cabernet Sauvignon pour 70 %, Syrah 25%, Grenache 5%. Bonne possibilité pour le faire attendre et évoluer. Je pris avec ce vin, des encornets farcis. Ce fut parfait.

Pour résumer, un bon restaurant, bonne chère, bon vin !

 

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